Angélique Schmeinck heeft het boek SmaakVrienden Groenten geschreven over de 'relaties van groenten'.
In het boek laat Schmeinck ingrediënten, bereidingen en technieken zien die 'vrienden' van elkaar zijn en een smaakrelatie met elkaar hebben.
Het boek laat ook zien hoe het brein van een chef werkt en welke culinaire combinaties allemaal mogelijk zijn.
Tomaat
"Neem nou de tomaat", aldus Schmeinck. "Iedereen weet dat die al jaren dikke vrienden is met mozzarella, basilicum en olijfolie. Maar er zijn tal van ingrediënten waarvan minder bekend is met wie ze een vaste vriendschap hebben opgebouwd, zonder ooit in een saaie relatie te zijn gestrand."
En zo staan er in het boek nog 81 andere groenten met hun mogelijke 'vrienden'. In totaal bevat het zevenhonderd groente-inspiraties inclusief microrecepten, en een speciaal gedeelte met uitleg over kooktechnieken en bereidingswijzen.
Het boek is bedoeld voor de foodprofessional en amateurkok.
Boekinformatie
Schmeink presenteert haar boek op donderdag 9 september tijdens De Kunsthal Kookt in Kunsthal Rotterdam. SmaakVrienden Groenten. Auteur: Angélique Schmeinck. ISBN: 9789089101860. Verkoopprijs: 39,95 euro. Uitgever: D'jonge Hond.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

