Branchenieuws

Schommelende bierprzijen op Horeca Expo 2010

In België is van zondag 21 tot en met donderdag 25 november de vakbeurs Horeca Expo. Met noviteiten als een elektronisch bord voor boven de toog met schommelende bierprijzen. Veelgevraagde dranken stijgen in prijs, weinig gevraagde zijn te krijgen voor een prikje.


Zo profiteert de gast van 'beurscrashes'en krijgt de exploitant een betere marge op veelgevraagde dranken. Andere noviteiten zijn onder meer horeca-airconditioning zonder tochtgevoel, zwevende borden boven de restauranttafel, staande tafels met een zelfbedieningstapkraan, nieuwe pitavormen, minifruitloempia’s, gevulde frites, lichtgewicht biervaten die geen aandrijfgas meer nodig hebben, antislipglaasjes die niet meer kunnen omvallen op een dienblad en koelladen die in de keuken aan twee zijden opengaan.

Het thema van de Horeca Expo 2010 is 'Face the future'. Eén hal richt zich volledig op het uitgaansleven en op Café World staan onder andere talloze, Belgische brouwers.

Nightlife
In de ruimte Nightlife krijgt alles wat hip is en zich op het nightlifecircuit richt een stek: energydrinks, alcoholpops, installaties voor licht- en geluidseffecten, dj-booths, enzovoort.

Jonge gast-designers laten hun creativiteit los op club- en barinterieurs. Voor showcases en andere animatie is er een aparte demoruimte.

Café World
Op de Beer Market van Café World tonen diverse Belgische brouwers hun meest uitgelezen bieren. Verder schenkt Café World ook aandacht tapinstallaties, cafémeubilair, koffie-apparaten, enzovoort.

(Non-)food
In de hallen over food en non-food presenteren exposanten het beste uit het algemene aanbod voor restaurants, cafés en gemeenschapskeukens, zoals voeding en dranken, decoratie- en hygiëneartikelen, benodigdheden voor klein- en grootverbruik, informatica, beveiligingsmateriaal, amusementsartikelen en textiel.

Hotels
In twee hallen speciaal voor hotels krijgen hospitalityprofessionals te zien wat de exposanten in huis hebben voor de aankleding en inrichting van hun hotels of gastenkamers: van hotelsoftware en audio- en videosystemen naar alles voor bad- en slaapkamer tot wellness en sauna.

Keuken

In de hal die gaat over keukens zijn producten te zien als hightechfornuizen, de nieuwste afwasapparatuur, afvalverwerking, mobiele kookunits, koelinstallaties, enzovoort.

Chef’s place
In vipdorp Chef’s Place zijn demo’s en masterclasses van GaultMillau. Topleveranciers maken er chefs en restaurateurs warm voor hun nieuwste technieken en producten: truffels, schaaldieren, exclusieve wijnen, tools voor de moleculaire keuken, enzovoort.

Vanaf 2010 is het aanbod nog ruimer en heeft de plek een eigen vipingang. Ook is er voortaan ruimte voor een beperkt aantal ambachtelijke streekproducten. Op Horeca Expo vindt tevens de verkiezing Culinaire Persoonlijkheid van de Belgische Gastronomie plaats.

Trend Boulevard

Langs de Trend Boulevard wandelt de bezoeker door de toekomst van de Belgische horeca. Op Trend Boulevard viert creativiteit en innovatie hoogtij, met onder andere de Baanbrekers, Innovatieawards, vernieuwende ingrediënten, apparaten, franchiseconcepten en ideeën voor de sector.
 

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine.