Topkok Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis, verzorgt vanaf vandaag de maaltijden aan boord van KLM-vliegtuigen.
Oud Sluis in Zeeland kreeg onlangs zijn derde Michelinster en werd door restaurantgids Lekker voor de vierde keer verkozen tot het beste restaurant van Nederland. Sergio zelf werd door zijn collega''s uitgeroepen tot beste chef-kok van het afgelopen jaar.
"KLM is trots op haar Nederlandse oorsprong en dat willen we met de samenwerking met de Nederlandse topchef Sergio Herman onderstrepen", aldus Bart Vos, hoofd KLM Inflight Services. "De exclusieve maaltijden dragen bij aan de inspirerende reis die wij onze passagiers beloven."
Sergio: "Een maaltijd voor KLM maken was een zoektocht van wat kan en niet kan. "Kwaliteit en creativiteit zijn voor mij altijd een vereiste. Ik hoop een kleine indruk te kunnen geven van waar ik mij elke dag mee bezig houd. Met gevoel, smaak en passie."
Het voorgerecht bestaat uit een krabtaartje gepresenteerd met citrusgelei en pompoen in komkommer koriandersoep. De hoofdgerechten zijn: zalm gelakt met miso, soyaboter, venkelcr? en spitskool; langzaam gegaarde kipfilet gecompleteerd met dragonjus, fondant-aardappelen en erwtenpuree; zacht gegaard buikspek met een Aziatische barbecuesaus, geserveerd met aardappelmousseline, spinazie en linzen.
Tot slot volgt een chocolade-hazelnoot-kokosdessert, met roomcaramelsaus en macaron de Paris. De maaltijden van Sergio worden geserveerd tot april aan boord van World Business Class-vluchten vanuit Amsterdam. Elke drie maanden wisselt KLM de menu''s weer af.

