Sergio Herman van Oud Sluis in Sluis is voor de vijfde keer op rij verkozen tot beste chef-kok van Nederland.
Dit blijkt uit de jaarlijkse Koksenquête van Elsevier Thema. Margo Reuten is de enige vrouw in de top twintig, Rotterdam kent twee nieuwe namen: François Geurds en Gert Blom.
De enquête is ingevuld door 118 topchefs. De resultaten bestaan uit een top twintig en eervolle vermeldingen.
Top twintig
De top twintig bestaat uit:
01. Sergio Herman (Oud Sluis ***)
02. Jonnie Boer (Librije ***)
03. Hans van Wolde (Beluga **)
04. Lucas Rive (De Bokkedoorns **)
05. Jacob Jan Boersma (De Leest **)
06. Jannis Brevet (Inter Scaldes **)
07. Martin Kruithof (De Lindenhof **)
08. Mario Ridder (De Zwetheul **)
09. Margo Reuten (Da vinci **)
10. Erik van Loo (Parkheuvel **)
11. Francois Geurds (Ivy)
12. Ron Blaauw (Ron Blaauw (**)
13. Edwin Vinke (De Kromme Watergang *)
14. Onno Kokmeijer (Ciel Bleu *)
15. Nico Boreas (Boreas *)
16. Alain Alders (De Vrienden van Jaco *)
17. Gerrit Greveling (Chalet Royal *)
18. Henk Savelberg (Savelberg *)
19. Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve *)
20. Gert Blom (Amarone *)
Eervolle vermeldingen
De eervolle vermeldingen zijn (in willekeurige volgorde) voor Toine Hermsen (Toine Hermsen *), Thorvald de Winter (Apicius **), Geerhard Slenema (Herberg Onder de Linden *), Stefan van Sprang (Restaurant Aan de Poel *), John Halvemaan (Halvemaan), Dennis Kuipers (Vinkeles), Chris Naylor (Vermeer), Akira Oshima (Yamazato), Jeroen Granneman (Chapeau! *), Raymond Prinsen (De Stenen Tafel *), Mohammed El Harouchi (Solo *), Rik Jansma (Basiliek *), Michel van der Kroft ('t Nonnetje *), Erik de Boer (Lakes *), André van Doorn (Kasteel Heemstede), Fred Mustert (Fred), Ronald Veldhuijzen (Tante Koosje *), Hans Snijders (Chateau Neercanne *), Ysbrandt Wermenbol (Le Marron *), Soenil Bahadoer (De Lindehof *), Moshik Roth (Brouwerskolkje **), Niven Kunz (Niven), Gerard Wollerich (Wollerich), Marco Westmaas (Elzenduin Beach), Otto Nijenhuis (Chateau St. Gerlach), René Brienen (Brienen aan de Maas *), Danny Nolet (Nolet/Het Reymerswale *) en Peter Garst ('s Schulten Hues *).
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

