Branchenieuws

Sjako Minderhout wint asperge-amusewedstrijd

Chef-kok Sjako Minderhout van Badhotel Domburg is de winnaar van de landelijke asperge-amusewedstrijd bij restaurant De Zeelandbrug in Zierikzee.

Tweede werd Merel Thomassen van Bistro Sharlot, derde werden Gijs Pijnenburg en Denny van der Reijnst van Badhotel Renesse (dat vorig jaar eerste werd met kok Evert van Dilst ). Het was de zesde keer dat deze competitie voor chef-koks uit heel Nederland plaatsvond. Aan deze editie, op maandag 3 mei, deden vooral Zeeuwse koks mee.

De wedstrijd
Dit jaar moesten de asperges passen bij de Schouwen-Duivelandse wijn Auxerrois van de wijnhoeve de Kleine Schorre uit Dreischor. Minderhout maakte een mozaïek van asperges en waterkers met een tartaar van langoustines, gerold in aspergelinten en overgoten met een koude hollandaisesaus.

De jury
De jury stond onder leiding van Fred Dijsselbloem, voorzitter van Euro-Toques. Een ander prominent jurylid was Ton Fagel, chef van restaurant Het Arsenaal in Naarden.

De wedstrijd was georganiseerd door horeca-uitbaters Piet en Anja Scheermeijer, in samenwerking met Stichting Afzetbevordering van Asperges uit Venlo en Carl Siegert.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep.