Sjors Riewald is per zaterdag 1 mei de nieuwe Chef-kok van Bistro de Broeierd en brasserie De Bakspieker in Enschede.
Riewald was al op erg jonge leeftijd volop bezig met zijn passie koken. Hij won meerdere (internationale) wedstrijden en werd als leerling-kok Europees kampioen tijdens de internationale vakwedstrijden voor leerling-koks in Maastricht.
Ontwikkeling
Verder ontwikkelde hij zich aan de hand van een aantal zeer bekende leermeesters in gerenommeerde keukens zoals die van Restaurant Kadinsky in het Kurhaus te Scheveningen, Restaurant Savelberg te Voorburg en Het Koetshuis Schuttersveld te Enschede.
Opleiden
Sinds 2007 is Riewald werkzaam bij Eden Hotel De Broeierd als sous-chef. Onlangs won hij met zijn leerling Arjan Kok de eerste prijs tijdens een kookwedstrijd georganiseerd door de Stichting Horecatalent Achterhoek, het UWV werkbedrijf, het Graafschap College en Kenwerk.
Momenteel is hij ook bezig nieuwe jonge talenten op te leiden en in de schijnwerpers te zetten.
Toekomst
Zijn visie op de toekomst voor de Bistro: " Iedere dag weer lekker koken, met eerlijke verse ingrediënten die zijn verwerkt tot creatieve maar toegankelijke gerechten".
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep.

