Branchenieuws

Sodexo winnaar Duurzame Catering Award

Sodexo is met het restaurant van het stadhuis winnaar van de Duurzame Catering Award 2010 van de gemeente Amsterdam.

Sodexo won omdat het het lekkerste, duurzame lunchgerecht serveerde tijdens de Week van de Smaak in september. De jury prees de couscous-maaltijdsalade met pompoenchutney en biologisch brood vanwege 'de gebalanceerde smaak, gestoeld op Marokkaanse traditie die hoog werd gewaardeerd door een breed publiek'.

Alle ingrediënten waren uiteraard biologisch.

De jury
De jury bestond uit Maarten Fischer (Taskforce Multifunctionele Landbouw), Jelle Ferweda (cateringkok St. Maartenskliniek) en Edgar Zonneveldt (dienst Milieu- en Bouwtoezicht).

Runner-ups
Het Stadhuis won van de vijf genomineerden die in de voorronde het hoogst scoorden uit een publieksenquête. Op de tweede plaats eindigde GGD/Sodexo; Stadsdeel West/SAB veroverde de derde plaats.

Sodexo bij de GGD (couscoussalade met bospaddestoelen, minipompoen, geitenkaas en honing met oerbrood) kreeg complimenten van de jury over het spruitje waar de honing in zat en hun wervende berichtgeving, zoals het ophangen van posters. Het broodje van cateraar SAB op (een bruin tarwebroodje met crème fraiche, balsamico, Amsterdamse mosterd, blauwaderkaas en honing ) moest met mes en vork gegeten worden.

Gebruikers moesten hierdoor 'verplicht ontspannen' en in het bedrijfsrestaurant hun lunch nuttigen. Daarmee leverde de cateraar ook een bijdrage aan vermindering van de werkstress.

De cateraars en opdrachtgevers hebben besloten om de gerechten op te nemen in hun assortiment.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.