Souschef Nicky Quarz heeft De Librije in Zwolle (***) verruild voor Restaurant 't Dijkhuysje in Lelystad.
Quarz zocht na vele jaren ervaring bij onder andere Le Cirque onder Robert Kranenborg en bij De Librije onder Jonnie Boer, een mogelijkheid om zijn eigen stijl neer te gaan zetten.
Eigen stempel
Quarz: "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en voelde de drang om meer mijn eigen stempel te drukken op het restaurant. Na een goede periode als souschef bij De Librije wist ik dat ik als kok ongeveer het hoogst haalbare had bereikt en ik klaar was voor mijn eigen keuken."
Blinde vlek
Uit verschillende opties koos hij voor 't Dijkhuysje. "Ik heb niet zoveel met al die moderne strakke tenten in de Randstad. De charme van het pandje en de unieke ligging op een historisch stukje Flevoland gaven voor mij de doorslag."
"Ook het feit dat Lelystad nog altijd een blinde vlek op de culinaire kaart is maakt het een extra uitdaging."
Verfijning
't Dijkhuysje wil met zijn aanstelling de weg inzetten naar een plaatsje in de hogere regionen van de Nederlandse gastronomie. Nadat eerst een nieuwe keuken werd geplaatst en het keukenteam werd samengesteld, wordt er nu stap voor stap gewerkt aan de verfijning van de gerechten.
Water
Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van verse ingrediënten. "Dat is altijd de basis voor een mooi gerecht." De ligging aan het water van 't Dijkhuisje is extra gunstig voor Quarz omdat hij altijd al een grote passie had voor het werken met vis, schaal- en schelpdieren.
Michèle
De nieuwe chef wil in 2011 definitief zijn eigen signatuur neerzetten in 't Dijkhuysje. Om de bediening te organiseren kwam zijn partner Michèle mee. De twee werkten daarvoor al twee jaar samen bij De Librije. Michèle is bij Restaurant 't Dijkhuysje aangesteld als maître.
"Het is van groot belang dat de bediening aansluit bij de ambities van de keuken, het totale verblijf maakt de beleving", aldus Michèle.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

