Horecamedewerkers zijn alerter en attenter dan voor de kredietcrisis en het driegangenmenu is niet langer alleen voor dagjesmensen.
Dat en meer staat geschreven in de nieuwste editie van de SpecialBite Jaargids, die woensdag 4 november verschijnt. Daarin staat geschreven dat het driegangenmenu nu ook voor deftiger gasten is die een gang minder willen.
Verder legt de vaste kaart het af tegen de snel wisselende, kleine kaart, het menu van de dag en het verrassingsmenu. Daarnaast doen biologisch en vegetarisch het goed, ook op de zakelijke markt. Gerecht én gast krijgen meer aandacht, interieurs worden opgefrist en de prijzen zijn vriendelijker.
501 restaurants
Natuurlijk zijn in de SpecialBite Jaargids 2010 weer beoordeelde restaurants opgenomen. Deze editie kent 501 'opvallende culinaire vernieuwers én eigenzinnige klassiekers'. Daarvan zijn 171 nieuwkomers.
In plaats van de gebruikelijke top honderd is een landelijke top tien van meest bijzondere restaurants en de beste restaurants per grote stad en per provincie samengesteld.
Spotters
Zoals altijd is de lijst tot stand gekomen met hulp van de spotters en deelnemers aan de online verkiezingen. SpecialBite werkt met zo’n vijftig spotters in het hele land die restaurants ontdekken en opnieuw beoordelen. Op SpecialBite.com staan al hun recensies.
Eigen foto
Een andere belangrijke vernieuwing in de gids is dat elk restaurant een eigen foto heeft in het magazine. Een glimp van het interieur, al is het maar een stoel, helpt mensen bij het bepalen van de keuze voor een restaurant, zo bedacht SpecialBite.
Smaakmakers
Ook laat SpecialBite de tien smaakmakers van Nederland zien. Deze mannen en vrouwen zetten nu de toon in Nederland met hun kookkunsten, kennis, concepten, interieurstijlen en ingredienten, aldus de restaurantgids.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

