Rotterdam is door SpecialBite uitgeroepen tot culinaire hoofdstad, omdat de stad zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen.
Dat werd vandaag bekend tijdens de presentatie van SpecialBite 2010 in het (nog niet geopende) Wereldmuseum in Rotterdam.
SpecialBite-spotters oordeelden dat 'het' in Rotterdam gebeurt. Niet alleen bij Ivy, maar ook bij Fred Mustert en andere toprestaurants.
Ondernemend
Ten eerste heeft de stad een ondernemende mentaliteit. SpecialBite: "Rotterdam is de enige stad in Nederland die de dynamiek heeft van een wereldstad. Er wordt hardt gewerkt en er is ruimte voor ondernemers die bijzondere dingen willen doen."
Trouw publiek
De tweede reden dat Rotterdam tot culinaire hoofdstad is verkozen, is omdat er een divers en trouw publiek is. "Rotterdammers vallen niet voor tot in de details uitgevoerde formules, maar voor persoonlijkheid. Zien en gezien worden zegt ze niet veel, ze zijn kritisch op het eten. Eerlijk eten voor eerlijk geld. En in principe krijgt een restaurant maar één kans. Maar heb je het hart van de Rotterdammer eenmaal veroverd, dan raak je hem niet meer kwijt."
Locatie
De derde reden is de locatie van Rotterdam. Volgens SpecialBite heeft de stad veel moois te bieden, rauwe schoonheid die nergens anders terug te vinden is en contrasten.
Aboutaleb
Burgermeester Ahmed Aboutaleb op SpecialBite: "Rotterdam is terecht culinaire hoofdstad van Nederland. De stad kent een rijke culinaire traditie met Schmidt Zeevis en de Rotterdamse kok Herman den Blijker. Ook restaurants als Parkheuvel hebben de stad op de culinaire kaart gezet. Rotterdam heeft een bijzonder goede smaak."
Lokale top tien
De Rotterdamse top tien bestaat: Ivy, Fred, Zeezout, In de keuken van Floris, Huson, Amarone, Branco, Eendracht, Lux en Asian Glories.
Klik hier voor meer lokale/regionale toppen tien.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

