Branchenieuws

Speciale horeca-asbak tegen peukenoverlast

Bij de opening van Rob Geus' restaurant op zaterdag 4 september in Maastricht lanceert Nederland Schoon haar speciale horeca-asbak. Deze asbak heeft de kleurstelling van Nederland Schoon en wordt geplaatst op locaties waar de peukenoverlast het grootst is: in de horeca.


Dat schrijft Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Naar schatting belanden er jaarlijks in Nederland twee miljard peuken op straat. Daarmee zijn sigarettenresten de grootste component in het zwerfafval.

Het op straat gooien van een peuk is een gewoonte die Nederland Schoon graag wil doorbreken met de nieuwe, voor buitengebruik geschikte asbak.

Werking
In de asbak kan de brandende sigaret in zijn geheel worden ingeworpen zonder dat hij eerst gedoofd hoeft te worden. Voor gewoonteliefhebbers kan hij ook nog op de bovenzijde worden uitgedrukt.

De asbak is zo ontwikkeld dat de brandende peuk zo weinig mogelijk zuurstof krijgt en niet lang kan nasmeulen. Om die reden zit er aan slechts één zijde een inwerpopening. De bovenzijde kan eenvoudig van de romp worden afgehaald om te asbak te legen zonder vieze handen te krijgen.

De asbak moet na sluitingstijd wel binnen worden gezet en liefst ook schoongemaakt.

Afvalbak
Nederland Schoon-directeur Uli Schnier (zelf niet-roker) is blij met de horeca-asbak. "Wij hopen dat de speciale bak net zo'n groot succes wordt als de Nederland Schoon-afvalbak."

"Deze staat inmiddels bij bijna iedere winkeldeur en heeft er voor gezorgd dat er inmiddels zo'n vijftien procent aan bakkencapaciteit is toegevoegd aan de openbare ruimte. Daarbij zorgen bedrijven zelf voor het legen van die afvalbakken, beter kan niet."

Rob Geus
Rob Geus: "Als ambassadeur van Nederland Schoon vind ik het belangrijk dat het niet alleen binnen in mijn restaurant schoon is, maar ook voor de deur. Peuken op de grond ziet er niet uit. Ik wil dat mijn gasten zich welkom voelen en daar hoort een schone entree bij."

Bron: KHN.

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine
& Horeca
Entree
.