Dit weekeinde starten de Smaakparade in Almere en de landelijke Week van de Smaak.
De Week van de Smaak, die duurt van zondag 20 tot en met zondag 27 september, kent honderden grote en kleine, lokale activiteiten waarin 'smaak' centraal staat en waarin ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol spelen.
Restaurants, producenten, consumenten, winkels, buurthuizen, supermarkten, kookscholen, boerderijen en basisscholen doen dan elk mee met een eigen activiteit.
Smaakexplosies
Eén van de evenementen die tijdens de Week van de Smaak 2009 plaatsvindt, is SmaakExplosies. Dit festijn staat dit jaar in het teken van duurzaam en gezond.
Smaaktrein
Op de eerste dag van de Week van de Smaak rijdt vanaf Amsterdam Centraal tot aan Roermond de eerste Smaaktrein. Daarin delen vijf culinaire smaakmakers hapjes uit met ingrediënten bereid uit de streek waar de trein op dat moment rijdt. De vijf zijn: cateraar Berdien Siere van De Smaken van Dichtbij, Chef-kok Michiel Beltman van Kasteel Woerden, chef horeca van de Hotelschool Michiel de Bruijn, Franke Elshout en Maarten Lockfeer van Keukenconfessies én chef-kok Inez Geenen van Kasteel Baexem.
Hoofdstad
Ook wordt elk jaar een stad gekozen als Hoofdstad van de Smaak; dit jaar is dat Amsterdam. De stad vormt dan het middelpunt van het nationale evenement en wordt omgetoverd tot 'stad van de 1001 smaken'.
Smaakparade
Tevens vindt de weekend in Almere de Smaakparade plaats. Deze start vandaag, vrijdag 18 september, en eindigt zondag. Op dit festival wordt de goede en eerlijke smaak gevierd.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

