Michelinsterkok Jeroen Granneman stapt over van restaurant Chapeau! in Bloemendaal naar Lambermons in Haarlem.
Per dinsdag 1 juni gaat hij daar als chef-kok leiding geven aan een tien koks tellende keukenbrigade. Granneman kent zijn nieuwe werkgever Michèl Lambermon al bijna twintig jaar. Hij begon zijn loopbaan in 1991 namelijk als leerling bij SVH-meesterkok Lambermon in restaurant Parkzicht te Oostvoorne.
Daarna kookte hij in onder andere de restaurants Parkeuvel in Rotterdam, Seinpost in Scheveningen, De Zwetheul in Schipluiden en dus Chapeau!, waar hij een Michelinster voor binnenhaalde.
Vrije hand
Michèl Lambermon was al geruime tijd op zoek naar een versterking van zijn team. In het laatste kwartaal van 2010 opent hij boven zijn restaurant en brasserie namelijk zes hotelsuites.
"Nu Jeroen het restaurant gaat doen, krijg ik meer tijd om onze brasserie op een nog hoger niveau te brengen", aldus Lambermon. De nieuwe chef-kok kookt volgens Lambermon 'als een dolle' en krijgt dan ook de vrije hand om het restaurant van zijn eigen signatuur te voorzien.
Topniveau
Granneman werkt naar eigen zeggen op basis van een 'sterkere discipline en grote gemotiveerdheid'. Ook wil hij Lambermons naar een 'betaalbaar topniveau brengen'.
Bron: ANP Pers Support.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep.

