Twaalf Nederlandse sterrenchefs verwelkomden maandag 2 mei de Ierse president Mary McAleese.
Dat gebeurde bij het Amsterdamse hotel The Grand. Onder de sterrenchefs waren Erik van Loo (**), Wilco Berends (*), Gerrit Greveling (*) Niven Kunz (*). Zij presenteerden aan McAleese hun signature dishes met producten als lamsvlees, oesters en zalm.
Omarmen
De Ierse president was erg enthousiast over de grote waardering voor Ierse producten. "Ik ben enorm trots om te zien dat topkoks Iers rundvlees, ons belangrijkste exportproduct voor de Nederlandse markt, zo omarmen. Ik ben onder de indruk van hun creativiteit en culinaire flair."
Chef's club
In Nederland heeft het Ierse voedingsmiddelenbureau 17 restaurantchefs aan zich verbonden in de Chefs' Irish Beef Club. De Ieren creëren voor hen een platform waarbinnen zij kennis en ervaringen met producten en over hun vak kunnen uitwisselen.
Bij 70 procent van de supermarkten in Nederland ligt rundvlees uit Ierland in het schap. Deze voorkeurspositie is met name te danken aan de diervriendelijke, extensieve productiewijze van de met gras gevoerde runderen.
Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Michel van der Kroft, Niven Kunz, Thorvald de Winter, Wilco Berends, Andres Delpeut, Martin McAleese, Erik de Boer, Mary McAleese, Aidan Cotter (Irish Food Board), Jan Klein, Erik van Loo, Marcel van Zomeren en Gerrit Greveling.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

