Sterrenkoks Michel van der Kroft en Lucas Rive houden maandag 29 maart kookworkshops met regionaal-biologische producten van Noord-Hollandse grond.
Dit doen zij in het kader van het nieuwe assortiment van horecagroothandel Veldboer-Eenhoorn in Zwaag. Die houdt deze dag een kleinschalige beurs om de nieuwe producten te promoten.
Naast de workshops kunnen de bezoekers kennismaken met de leveranciers van de biologische streekproducten.
Restaurantactie
De kleinschalige beurs wordt ondersteund door Noordhollandsegrond, de biologische landbouwcampagne van de provincie Noord-Holland, en is bedoeld voor alle horecaprofessionals. Belangrijk onderdeel van deze campagne is de jaarlijkse Zaai- en Oogstweek van Heerlijk Noord-Holland, respectievelijk in april en september.
Dé blikvanger van deze promotieweken is de horeca-actie waarbij restaurants verspreid door Noord-Holland wordt gevraagd een regionaal-biologisch menu te bedenken.
Belangstelling
Restaurant De Keizerskroon in Hoorn won vorig jaar met zijn menu de Oorkonde voor het Meest Smaakmakende Heerlijk Noord-Holland-menu. Manager Jurrian Berkhout constateerde daarbij een groeiende belangstelling voor streekproducten in de horeca, tegenover een beperkt aanbod van deze producten bij de groothandel.
Veldboer-Eenhoorn besloot in dit gat te springen en vergaarde - geholpen door Noordhollandsegrond - een regionaal versassortiment voor alle productgroepen. Een eerste voorproef van deze uitbreiding kregen veertig chef-koks begin februari al tijdens een kookdemonstratie van Lucas Rive.
Afbeelding
Op de afbeelding chef-kok Ronald Prinsen van De Keizerskroon met zijn oorkonde voor het prijswinnende menu.
---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

