Op de zestiende editie van de European Fine Food Fair (EFFF) neemt Het Streekproductenplein Limburg een belangrijke rol in.
De EFFF vindt plaats van maandag 25 tot en met 27 januari 2010 in MECC Maastricht. Omdat kwalitatieve streekproducten steeds meer in opmars zijn binnen de gastronomie, besloot de organisatie van de EFFF een plein met hoogwaardige Limburgse streekproducten op de beursvloer te presenteren.
Hier kunnen professionals uit het gastronomisch vak kennismaken met de nieuwste trends op het gebied van typisch Limburgse producten.
Educatiecentrum
Ria Joosten van het Culinair Educatiecentrum Limburg neemt de coördinatie van dit plein op zich. Het educatiecentrum heeft het onder de aandacht brengen van streekproducten als uitgangspunt.
Het Streekprodcutenplein Limburg past in het beleid van de Provincie Limburg. Eén van de doelen van deze provincie is het op de kaart zetten van de regio als gastronomisch gebied. Gedeputeerde Jos Hessels gaat de regionale kwaliteiten middels een campagne extra te belichten.
Bedrijven
Naast het Culinair Educatiecentrum Limburg uit Neer zijn de volgende bedrijven vertegenwoordigd op het Streekproductenplein Limburg: Haybarries uit Broekhuizen, Willem III Hoeve uit Helenaveen, Ovivo uit Meerlo, Van Appeven uit Herten, Graanbranderij de Ijsvogel uit Arcen, Bex Aardappelen uit Kessel, Bisschopsmolen uit Maastricht, Flavours of the Farm uit Heythuysen, Herefords uit Kessel, Primaa+ Groep uit Maasbree, Aspergegilde uit Peel en Maas, Vivaveggies uit Baasten, Vianny’s uit Simpelveld, Lindenboom uit Neer, Wagyu Farm uit Veulen en Chapeau! Magazine uit Maastricht.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

