Branchenieuws

Sua Sparkling beste mousserende wijn

Mango’s Beachbar in Zandvoort was zondag het decor van de derde editie van 'Bubbles on the Beach' van Perswijn.

Hier werden ruim tachtig verschillende mousserende wijnen geproefd uit Frankrijk, Australië, Duitsland, Zuid Afrika, Spanje en Italië. De bezoekers kozen deze dag de lekkerste, mousserende wijn uit.

Winnaars
De winnaar was Sua Sparkling, Chenin Blanc - Ugni Blanc uit Mendoza, Argentinië (import: Wijnimport Jos Rijnaarts). De tweede plaats was voor PITARS, PITARS Prosecco, Vino Spumante di Qualità Extra Dry , 2008, Prosecco uit Friuli-Venezia-Giulia, Italië (import: Dykstra Wine Investments | PITARS). De derde plaats was voor Pink Pink Fizz uit Spanje (import: Grape District).

Sekt en prosecco
Ook werd de beste sekt en prosecco uitgekozen door het Perswijn-panel. De beste sekt was Pfaffl, Grüner Veltliner, Brut, Sekt, Poot, 7 en de beste prosecco Jeio, Desiderio, Proscco Valdobbiadene, Anfors, 6.

Al de wijnen werden gecomplementeerd met hapjes als oesters, zacht gerookte Jamaicaanse amuses, Reypenaar kaas en oesters van aardbei en chocolade.

Evenementen
De volgende wijnevenementen zijn: Klassiek Europa (11 oktober 2009 in het Palace Hotel in Noordwijk) en Proef Champagne en Sprankelend (22 november in Het Movenpick Hotel in Amsterdam).

Meer informatie.


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.