De SVH Starterstour trok 27 oktober en 4 november bij wijze van proef langs verschillende caf?en restaurants in Nederland.
Tientallen potenti? horecaondernemers konden zo kennismaken met de praktijk van het ondernemerschap: zij kregen tekst en uitleg van succesvolle horecaondernemers.
Jaarlijks vragen enkele honderden horecabedrijven hun faillissement aan. Een aanzienlijk deel daarvan betreft bedrijven die nog maar kort daarvoor gestart zijn. Sociale partners in de horeca lieten onderzoek doen onder startende horecaondernemers. Het blijkt dat zij in de aanloop naar een eigen bedrijf behoefte hebben aan contact met echte horecaondernemers.
Wie een horecabedrijf wil beginnen, kan op verschillende plekken terecht voor informatie over de branche en het ondernemerschap, zoals het Horecastartersloket.nl, de startersdagen van Koninklijk Horeca Nederland en de Kamer van Koophandel. Maar het antwoord op de vraag hoe die theorie in de praktijk werkt, kunnen alleen horecaondernemers zelf geven.
De SVH Horeca Starterstour reisde daarom op ? dag langs verschillende horecabedrijven. Zowel de deelnemers als de bezochte ondernemers zijn zeer enthousiast over het initiatief. Tal van onderwerpen kwamen aan bod. De deelnemers kregen een kijkje in de complexe wereld van de horeca en zo goed inzicht in zowel de uiteenlopende mogelijkheden als valkuilen van het ondernemerschap.
Gezien het succes komt er in 2009 een vervolg van de SVH Horeca Starterstour. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.horecastartersloket.nl. Deelname is uitsluitend bestemd voor potenti? ondernemers die al serieus bezig zijn om een bedrijf te starten.

