Tientallen potentiële horecaondernemers deden onlangs mee aan de eerste SVH Horeca Starterstour.
Deze ging langs drie typen (hotel-)restaurants in Zuid-Holland. De deelnemers kregen er tekst en uitleg van succesvolle horecaondernemers. Doel van de tour: startende ondernemers bewust maken van kansen en bedreigingen bij het starten van een horecabedrijf.
Savelberg
De dag begon bij Restaurant-Hotel Savelberg in Voorburg. SVH Meesterkok en ondernemer Henk Savelberg deelde tijdens de rondleiding en presentatie zijn ervaring met de deelnemers.
Zijn tip over kansen die de economische recessie een startende horecaondernemer biedt, was: "Nu is het moment om tegen een aantrekkelijke prijs een locatie te huren of te kopen. Goed oriënteren, onderhandelen en dan je kans benutten."
Choix du Chef
De volgende stop was bij Choix du Chef in Den Haag, ondermeer bekend van het programma Mijn tent is Top 2008. Choix du Chef heeft geen menukaart en biedt de gast een menu van ingrediënten die op dat moment vers op de markt verkrijgbaar zijn.
De belangrijkste boodschap van ondernemer Stephan Nijst: "Kies een concept dat bij je past en houd daaraan vast, ongeacht wat anderen je vertellen".
Volle Maan
De dag werd afgesloten bij restaurant Volle Maan in Leidschendam van René Bogaart, een ondernemer met verschillende horecaondernemingen verspreid over Zuid-Holland.
Hij heeft onder andere een ijsbaan laten bouwen om ook de wintermaanden tot een succes te maken. De deelnemers gingen er vandaan met de aanmoediging dat ze altijd advies zouden mogen inwinnen bij hem.
Eén boodschap
Eén boodschap hingen de verschillende ondernemers unaniem aan: creativiteit, passie en doorzettingsvermogen zijn onmisbaar bij het starten van een horecaonderneming.
De deelnemers aan de SVH Horeca Starterstour gaven reacties als 'leerzaam en interessant' en 'open en eerlijke informatie'. De tour werd gemiddeld beoordeeld met een 9,5.
Achtergrond
De SVH Horeca Starterstour reist op één dag langs verschillende horecabedrijven. De deelnemers nemen een kijkje in de complexe wereld van de horeca en kunnen al hun vragen op de horecaondernemers afvuren.
Tijdens de dag komen er verschillende onderwerpen aan bod zoals financieel- en personeelsbeleid, keuze voor het concept, wet- en regelgeving en de uitdaging die een ondernemer tegenkomt.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

