Van vrijdag 9 t/m zondag 11 september vindt Texel Culinair plaats
in De Koog. Dit jaar is het de achtste editie. Texelse Bierbrouwerij is dit jaar hoofdsponsor en dertig
chefs bereiden gerechten met Texels bier.
Voor de Texelse Bierbrouwerij is het de gelegenheid bij uitstek om te laten zien en proeven dat bier en koken heel goed samengaan. Volgens de brouwerij is speciaalbier door zijn rijke smaak zelfs uitermate geschikt als ingrediënt voor de bereiding van alle mogelijke gerechten. Daarom zijn alle deelnemers - bijna allemaal chefs van brasseriën en restaurants - uitgedaagd om een gerecht te presenteren dat bereid is met bier van Texels. Degene die dat het beste doet, krijgt behalve de eer een mooie prijs. Een jury onder leiding van een culinair journalist beoordeelt welk gerecht het absolute meesterwerk is van Texel Culinair 2011.
Texels speciaalbier
Speciaalbier is ook bijzonder in trek bij de maaltijd. Door de grote variatie in bieren is er altijd een Texels speciaalbier dat perfect bij een gerecht past. Tijdens Texel Culinair staan Texels Skuumkoppe en Texels Bock op de kaart.ss

