Branchenieuws

Topchefs en sommeliers werken met sake

Volgens sommige topchefs en sommeliers is sake de nieuwe foodpairingp-hype. Daarom is er nu het boek Topchefs & Sake.

De twee schrijvers Cila van der Endt en David Lindsey vroegen voor het boek topchefs en sommeliers de westerse keuken met sake te combineren en hun ultieme creaties te delen.

In het boek staan dan ook gerechten van onder andere Jonnie Boer van De Librije, Sergio Herman van Oud Sluis, Lucas Rive van De Bokkedoorns en Gert-Jan Sieremans van Seinpost.

Topsake
"De sake waar in het boek mee wordt gewerkt is uiteraard van topniveau", aldus een woordvoerder. "Van strak droog en fris, tot gerijpt of fluweelzoet; er zijn ontzettend veel verschillende soorten sake."

"De rijstwijn past uitstekend bij alle gangen van de maaltijd; bij zilte vis of zeebanket, groenten, wild, kaas en zelfs fruit of chocola. Sake is veelzijdig, cool, clean en crispy."

Boekinformatie
Topchefs & Sake. Auteurs: Cila van der Endt en David Lindsey. ISBN: 9789089102706. Prijs: 29,95. Uitgeverij d’jonge Hond.
 

---
Twitter-account
Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.
Facebook-account
Horeca Entree.