Elf Nederlandse topchefs van de Chefs’ Irish Beef Club bezochten zondag 5 juli Martijn Kajuiter bij het Ierse Cliff House Hotel.
Het bezoek maakte deel uit van een tweedaagse, culinaire reis naar de zuidelijke districten Waterford en Cork op uitnodiging van Bord Bia, the Irish Food Board.
Michelinster
Kajuiter werkt sinds eind 2007 voor het Ierse hotel. De Nederlandse chef-kok wordt getipt als een van de kanshebbers voor de volgende Ierse Michelinster. Het zou dan de eerste ster buiten Dublin zijn.
Kwaliteit
Kajuiter heeft een eigen kruiden- en moestuin aangelegd bij het hotel en doet dagelijks de inkoop van verse seizoensproducten en vis. Lokaal geproduceerd en op duurzame wijze geoogst en gevangen. Hij is zeer positief over de kwaliteit van Ierse producten, maar minder over de kennis van de Ieren om deze te verwerken in fantastische gerechten.
De leden van de Chefs’ Irish Beef Club delen deze mening. "We krijgen overal fantastische ambachtelijke producten te proeven en de bereidingswijze is prima, maar nog niet te vergelijken met het culinaire niveau dat we ondertussen in Nederland hebben bereikt", zegt Erik de Boer, chef-kok van Lakes in Hilversum.
"Daarentegen kunnen wij nog veel leren van de vele, kleinschalige productiebedrijfjes met aandacht voor het natuurlijke product en de Ierse passie voor smaak en structuur."
Chefs’ Irish Beef Club
De Chefs’ Irish Beef Club is vier jaar geleden opgericht door de Bord Bia, the Irish Food Board. De Chefs’ Irish Beef Club is een platform waarbinnen topchefs elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen over het vak, over vlees en andere mooie Ierse producten.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

