Branchenieuws

Topkok Margot Jansen voedt elke dag een crêche

De Nederlandse topkok Margot Jansen van het Zuid-Afrikaanse restaurant Le Quartier Français voedt elke dag een crêche in een krottenwijk.

Dat vertelt ze in een interview in FD Persoonlijk. De veertigjarige Janse staat met haar restaurant in de top vijftig van beste restaurants ter wereld, een selectie van het Britse Restaurant Magazine.

Miljoenen
Ook verzorgt ze de maaltijden van KLM, in ruil daarvoor krijgt ze tickets. "Qua public relations is het voor mij een prachtige kans mijn naam wereldwijd meer bekendheid te geven. Ik voel dat het tijd is om mijn eigen miljoenen te gaan verdienen."

Daarbij denkt ze bijvoorbeeld aan een boek en eigen keukenlijn.

Crêche
Verder zorgt de topkok ervoor dat een crêche in een krottenwijk elke dag te eten krijgt. Daarvoor maakt het restaurant samen met de hotelgasten gezonde muffins. Deze worden dan met bananen en melk naar de crêche gebracht.

Rijkdom

"Onze organisatie is totaal transparant, al het geld gaat naar het eten. Als ik bij de crêche aankomen, hangen alle 65 kinderen om mijn nek met snottebellen, vliegen en al. Dat houdt me met beide voeten op aarde. Mooier kan rijkdom niet zijn."

Janse wil nog meer crêches helpen en meer aan fundraising gaan doen. "Rijkdom betekent voor mij ook dat ik mensen kan opkrikken", aldus Janse in FD Persoonlijk.

---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account
.
Nieuwsbrief
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.