In het Franse stadje Limoux bereidden zaterdag 4 april zes Nederlandse topkoks een benefietdiner tijdens de wijnveiling Toques et Clochers.
De opbrengst van de veiling gaat naar de restauratie van de kerktorens van Limoux. De zes topkoks zijn Stefan van Sprang (Aan de Poel), Peter Lute (Lute), Julius Jaspers (Studio Bazar), Michiel Deenik (Visaandeschelde), Ferry van Houten (Het Bosch), Gijs Numan (Eau de Vie en Elkaar).
Er waren ruim tweehonderd gasten, waarvan de Franse chef-kok Pierre Troisgros eregast was. Hij bezit als sinds 1968 drie Michelinsterren.
Diner
Het walking diner bestond uit friet van polenta, oosterse salade van gemarineerde rode kool en tonijn, cassoulet met krab en Boeuf de Gasconne. Daarna volgde een plateau met driejarige oplegkaas en een chique vlaflip. De wijn was verzorgd door Bacchantes.
Muziek
Tijdens het diner zorgde DJ Allan, bekend van de Supperclub, voor muzikale omlijsting. Daarnaast hadden vishandel Jan van As, Lindenhoff en Heman verhuurbedrijf belangeloos ingrediënten, mankracht en materiaal beschikbaar gesteld.
Het was dit jaar de twintigste keer dat Toques et Clochers ('Koksmutsen en Klokkentorens') werd gehouden.
Klik hier voor een blog van het gebeuren door Julius Jaspers, de chef-kok van Studio Bazar
Afbeelding, v.l.n.r.: Stefan van Sprang (Aan de Poel), Peter Lute (Lute), Julius Jaspers (Studio Bazar), Michiel Deenik (Visaandeschelde), Ferry van Houten (Het Bosch), Gijs Numan (Eau de Vie en Elkaar).

