Branchenieuws

Twaalf chefs op eerste Duitse Stars, Food & Art

Twaalf internationale chef-koks (met twintig Michelinsterren) kookten vrijdag 9 en zaterdag 10 juli op het eerste Duitse Stars, Food & Art.

Het geheel vond plaats bij Sofitel Munich Bayerpost. Onder de chef-koks was ook Moshik Roth van restaurant 't Brouwerskolkje (**) in Overveen.

Succes
Stars, Food & Art combineert kunst en gastronomie op hoog niveau. Het evenement werd vier jaar geleden geïntroduceerd bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Door het succes ervan is besloten het evenement dit jaar ook in andere landen te houden, namelijk Duitsland en Frankrijk (oktober).

Ook in Nederland vindt het dit jaar nog plaats en wel op vrijdag 5 en zaterdag 6 november in Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Duitsland
Op het Duitse Stars, Food & Art werkten twaalf internationale chefs samen en presenteerden zij elk hun signature dish. De zesgangenmenu's werden muzikaal omlijst door een optreden van onder andere Rosa Maria Lehmann.

Een gedeelte van de opbrengst van de twee gala-avonden ging naar 'Artists for Kids - a Creative Assistance Project for young people'.

De chefs
De chefs die kookten op het Duitse Stars, Food & Art waren: Mario Gamba*, Acquarello (Munich, Germany), Anna Sgroi*, Sgroi (Hamburg, Germany), Frank Rosin*, Rosin (Dorsten, Germany), Philippe Gauvreau**, Philippe Gauvreau (Lyon, France), Giovanni D´Amato**, Il Rigoletto (Reggiolo, Italy), Michel Sarran **, Michel Sarran (Toulouse, France), Thomas Buhner**, La Vie (Osnabrück, Germany), Tim Raue*, MA Tim Raue (Berlin, Germany, Wolfgang Becker**, Becker´s (Trèves, Germany), Christophe Bacquié**, Le Monte Cristo (Le Castellet, France), Moshik Roth**, Brouwerskolkje (Overveen, Netherlands), Patrick Henriroux**, La Pyramide (Vienne, France),
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.