In Sofitel Amsterdam The Grand is vrijdag 6 en zaterdag 7 november voor de derde keer Stars, Food & Art.
Dan zullen twaalf internationaal gerenommeerde chef-koks, gezamenlijk goed voor 29 Michelinsterren, op één van de avonden acte de présence geven en hun ‘signature dishes’ bereiden vanuit de keuken van chef Aurélien Poirot.
Ontdekkingsreis
Daarnaast wordt op de zaterdag ‘The Grand Carousel of Senses’ gelanceerd, een interactieve ontdekkingsreis langs wijn, spijs en emotie. Gasten worden hierbij verrast met vijf verschillende moods die laten zien dat gastronomie en emotie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden: stoer, extravagant, sereen, nostalgisch en sensueel. De moods worden gecreëerd door Jonnie en Thérèse Boer met behulp van combinaties van spijs en wijn.
DJ Steef, bekend van Woodstock69 in Bloemendaal, Dr. Perfume en kleinkunstactrice Eva van Manen maken met hun kunsten de moodervaring af. Tijdens ‘The Grand Carousel of Senses’ zijn alle twaalf deelnemende chef-koks aanwezig om vragen te beantwoorden.
Chef-koks
Op vrijdag 6 november koken Frédéric Anton (Le Pré Catelan***, Parijs, Frankrijk), Philippe Etchebest (Hostellerie Plaisance**, Saint Emilion, Frankrijk), Emmanuel Renaut (Les Flocons de sel**, Megève, Frankrijk), Giovanni D'Amato (Il Rigoletto**, Reggiolo, Italië), Patrick Jeffroy (Restaurant Patrick Jeffroy**, Cantarec, Frankrijk) en Hans Välimäki (Restaurant Chez Dominique**, Helsinki, Finland).
Op zaterdag 7 november koken Antoine Westermann (Le Buerehiesel***, Strasbourg, Frankrijk), Michel Portos (Le Saint James Bouliac**, Bordeaux, Frankrijk), Sergio Herman (Restaurant Oud-Sluis***, Sluis, Nederland), Christian Sinicropi (Restaurant la Palme D’Or**, Cannes, Frankrijk), Mohammed El Harouchi (Solo*, Gorinchem, Nederland) en Patrick Gauthier (Restaurant La Madeleine**, Sens, Frankrijk).
Sommelier Hans Tuin van The Grand selecteert en schenkt bijpassende wijnen. Eén van de aanwezigen is burgemeester Job Cohen, erevoorzitter van het Rode Kruis Amsterdam.
Deelname
Een couvert voor Stars, Food & Art kost 650 euro (zes gangen, inclusief wijnen). De opbrengst komt voor een groot deel ten goede aan de Amsterdamse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis. Reserveren is noodzakelijk.
Deelname aan ‘The Grand Carousel of Senses’ kost 165 euro; ook hiervoor is reserveren noodzakelijk.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

