Leiden houdt ook dit jaar weer haar eigen restaurantweek en wel van maandag 8 tot en met zondag 14 november.
Vorig jaar dineerden ruim vijfduizend gasten in de deelnemende restaurants tijdens de week. Dit jaar doen veertig restaurants mee; de meeste bieden dan een driegangenmenu aan voor 25 euro.
Goed doel
Ook dit jaar weer verbindt de Leidse Restaurantweek zich aan een plaatselijk goed doel. Van elk verkocht menu wordt één euro overgemaakt naar de jongerenhospice Xenia.
Benefiet
De week opent met een benefietdiner in restaurant Koetjes en Kalfjes, waarvan de opbrengst ook naar het bovenstaande, goede doel gaat. De avond wordt georganiseerd door stichting Kers op de Taart.
Tijdens deze avond kunnen de gasten onder andere genieten van een walking dinner en is er een veiling waarbij Jochem Myjer en Aad van der Luit als veilingmeesters optreden.
Reserveren
Reserveren voor de Leidse Restaurantweek kan vanaf maandag 18 oktober. De week is een initiatief van Azeta.nl. Met dit culinaire evenement wil de organisatie het rijke aanbod aan restaurants in Leiden bij een groot publiek onder de aandacht brengen.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

