Branchenieuws

Tweeduizendste lid voor Koksgilde

Het Koksgilde verwelkomde eind maart zijn tweeduizendste lid: chef-kok Andrew Hulsman uit Eindhoven, werkzaam bij Brasserie de Baron in Uden. Om zijn bijzondere lidmaatschap te vieren, kreeg hij het Koksgilde-muurschild en de Koksgilde-koksbuis.

Paul Fagel, president van Koksgilde Nederland, is er erg trots op deze mijlpaal te hebben bereikt ondanks de heersende recessie. "Het beleid en de vele aantrekkelijke activiteiten die het Koksgilde ontplooit, werpen hun vruchten af."

Jonge aanwas
Dit voorjaar zijn zo'n tweehonderd nieuwe leden ingeschreven en momenteel melden zich dagelijks nieuwe leden, aldus het gilde. De aanwas komt vooral uit de categorie 20- tot 35-jarigen.

"Voor onze club en ons imago is de jonge aanwas buitengewoon belangrijk. De verjonging zet zich ook door in besturen, het landelijk bestuur en de regionale sociëteiten. Ook dat vind ik een goede ontwikkeling." Bovendien neemt de aanwas vanuit zorginstellingen toe.

Duizend
Fagel heeft bij zijn aantreden als president wel eens gekscherend gezegd dat hij in zijn periode voor duizend nieuwe leden zou zorgen. "Dat dreigt in de komende jaren te gaan lukken als het zich zo doorzet als nu."

Vrienden
Het Koksgilde wordt met knowhow, geld en producten bijgestaan door de zogeheten Vrienden van het Koksgilde. Fagel: "Veel vernieuwingen in ons vak komen via hen naar ons toe. Wij zijn bijzonder content met deze samenwerking, want daarmee is ons koksvak zeer gebaat."

Lidmaatschap
Lid zijn van het Koksgilde betekent vakbladen verkrijgen als Culinaire Saisonnier, Patisserie en Desserts, Gastvrije zorg en de Koks Koerier. Ook krijgen leden vijftig procent korting op masterclasses en workshops van de Gilden Academie. Fagel:"Leden krijgen volop gelegenheid om zich in hun vak verder te professionaliseren en collega's te ontmoeten."

Meer informatie over het gilde. Op de afbeelding: Koksgilde-bestuurslid Hans Kerssemakers (l) en Hulsman.