Thom-Gabie van Baars is de nieuwe chef-kok van Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Hij moet vooral gaan zorgen voor noteringen in culinaire vakbladen.
Van Baars komt van De Herberg van Smallingerland in Rottevalle. Dit restaurant kwam onder zijn leiding op de drempel van de top honderd van het blad Lekker 2010 te staan, behaalde dertien punten in de GaultMillau en kreeg een Bib Gourmand van Michelin.
Doelstelling
Het behalen van noteringen in de culinaire vakbladen is ook de doelstelling van Tjaarda Oranjewoud. Onder leiding van de nieuwe chef-kok wil het huidige keukenteam de culinaire aspiraties van het hotel verder uitbreiden en de kwaliteit nog verder verhogen.
Werkverleden
Vóór De Herberg van Smallingerland was Van Baars werkzaam als chef kok bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Ook deed hij ruime ervaring op in diverse topzaken in binnen – en buitenland, ondermeer bij Marco Pierre White in Londen.
De keuken
De keuken van Van Baars laat zich omschrijven als modern-ambachtelijk, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van regionale en biologische producten. De lokale producenten en leveranciers spelen hierbij een belangrijke rol.
--
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

