Branchenieuws

Van Brussel en Lebouille bundelen krachten

'Van Brussel trends in meat' gaat volledig samen met Lebouille, vooral bekend als leverancier van het topsegment horeca in Nederland en België.

'Van Brussel trends in meat' is in Nederland een belangrijke speler in de foodservicemarkt, waaronder horeca. Daardoor zijn leveringen aan klanten van Lebouille voor de toekomst gewaarborgd.

De overname heeft tevens geen consequenties voor de werkgelegenheid in het bedrijf; klanten houden dan ook hun vertrouwde contactpersonen.

Samenwerking
Van Brussel ten Lebouille zullen in januari 2011 samengaan op één locatie in Born. Zo willen zij een nog beter geoutilleerd vleesbedrijf creëeren met een grotere slagkracht in Nederland.

Ernest Lebouille, directeur Lebouille: "Een groot aantal toprestaurants wordt door ons voorzien van het beste vlees uit de markt, maar in het centrum van Valkenburg konden we helaas niet uitbreiden."

"Door het samengaan met Van Brussel zullen we ook in de toekomst onze groeiende klantenkring kunnen blijven bedienen."

Traditie
"Lebouille is een bedrijf waar traditie, productkennis en de klantrelatie hoog in het vaandel staan", zo laat Michiel Meier Mattern, directeur bij Van Brussel, weten.

"Die elementen willen we behouden en ook ten goede laten komen aan onze eigen klanten."

Van Brussel wil met deze stap haar dienstverlening in de horeca uitbreiden. "Lebouille heeft een zeer hoogwaardig en culinair assortiment. Die producten kunnen we nu ook aanbieden aan onze eigen klanten en aan Deli XL, waarmee we nauw samenwerken."

EFFF
Het nieuwe bedrijf bezit zal in de komende maanden verder vorm krijgen. In januari 2011, op de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht, zal de onderneming zich in haar nieuwe vorm aan afnemers en relaties presenteren.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.