Branchenieuws

Van der Kroft bij Chefs' Irish Beef Club

Michel van der Kroft, chef-kok van restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk (*), heeft zich aangesloten bij de Chefs’ Irish Beef Club.

Hij is het zeventiende lid van het gezelschap. Van der Kroft ziet het lidmaatschap als een uitgelezen kans om met collega’s tot uitwisseling van nieuwe ideeën en creativiteit te komen.

"Het is geweldig om op een ontspannen manier bij elkaar in de keuken te kijken."

Lyrisch
De chef is lyrisch over Ierland, over de mensen, natuur, levensstijl en authentieke smaak van producten aldaar. Zijn hart werd gestolen toen hij vijftien jaar geleden stage ging lopen bij het Ierse Ballymaloe House and Farm.

Vooral oprichter Myrtle Allen maakte op hem een onvergetelijke indruk met haar keukenfilosofie: koken met de beste producten van kleinschalige producenten, kwaliteit boven kwantiteit en uitgaan van de kracht en eenvoud van gerechten.

Hartverwarmend
Ook Declan Fennell, manager van Bord Bia het Ierse voedingsbureau, is enthousiast: "In Michel van der Kroft heeft de Chefs’ Irish Beef Club weer een gepassioneerd chef-kok gevonden. Het is hartverwarmend te horen dat een Nederlandse chef-kok Ierland zo waardeert."

"Initiatieven zoals de Chefs’ Irish Beef Club zijn van essentieel belang voor het imago, de reputatie en de toename van de verkoop van Ierse producten en dan met name Iers rundvlees in Nederland."

Themaweek

Tijdens de Ierse themaweek, van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 oktober, staan er negen gerechten met bijzondere Ierse producten op de kaart bij 't Nonnetje.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.