Chef-kok Evert van Dilst van het Badhotel in Renesse heeft maandag de asperge-amusewedstrijd bij restaurant De Zeelandbrug in Zierikzee gewonnen.
De tweede plaats was voor chef-kok Dave Wijnschenker van Crown Plaza Schiphol. De derde plaats en publieksprijs gingen naar Niels Le Roy van Restaurant de Korenbeurs in Kortgene.
Gerecht
Van Dilst maakte een terrine van forel uit de vijver bij Kerkwerve, met in boerenboter gegaarde asperge, een krokant van appel en limoen, op een mikado van groente en witte asperge. Hij ontving er de asperge-amuse wisselbokaal voor.
Jury
De jury bestond uit onder andere voorzitter Fred Dijsselbloem van Euro Toques, Ton Fagel en Leo Ribbens. Aan de wedstrijd deden tien koks mee, van binnen en buiten Zeeland. Om beïnvloeding van naam of faam te voorkomen, zijn in de voorselectie alleen de recepten aan de jury overhandigd.
Criteria
De jury lette vooral op op de toepassing van asperges, de gebruikte techniek, de combinatie met de gekozen wijn Sylvaner Vieilles Vignes en de presentatie.

