Branchenieuws

Van Oosten maakt lekkerste horecabroodje

Erwin van Oosten van Café Diner Vlaanderen won met zijn creatie 'Ostrich-licious' de wedstrijd 'Lekkerste Broodje Horeca'. Tweede werd George Walta van ’t Hof van Eten uit Den Haag met 'Liever Livar'; derde werd Fabianne Massop van Stads Café De Goedsack met 'Broodje Tonijn Sensation'.


Dit werd vandaag bekendgemaakt op de Horecava. De wedstrijd is een onderdeel van het NK Horeca 2010. Van Oosten won een bokaal en kookworkshop in Librije's Kookatelier.

De opdracht
In de middag voorafgaand aan de prijsuitreiking bereidden 22 deelnemers 5 identieke warm- of koudbelegde broodcreaties. Daarbij keek de jury vooral ook naar de toepassing van gezonde componenten in het kader van gezonde en verantwoorde voeding.

Bovendien moesten de deelnemers een berekening van de calorische waarde en de kostprijs tonen; dit met behulp van de Caloriechecker voor de Horeca en de nieuwe kostprijscalculator van het bedrijfschap voor Horeca en Catering.

Ander broodje

Tevens vond ook de competitie 'Lekkerste Broodje Anders' plaats. De deelnemers aan deze categorie hebben een verstandelijke handicap en zijn werkzaam in de horeca.

Deze wedstrijd werd gewonnen door Sven Truerniet van De Wereldzaak uit Delft met 'Vitamineshot'. Tweede werd Coen van Oeveren van Mediterane sandwich shop uit Amstelveen met 'Lekker Anders'; derde werd Tobias Westerveld van De Wereldzaak uit Delft met zijn creatie 'Delhi Makreel'.

Er deden in totaal veertien deelnemers mee.

Cateringbroodje

Ten slotte was ook de competitie het 'Lekkerste Broodje Catering' gaande op de Horecava. Deze werd gewonnen door door Roland Biermans van Restaurant Holland Casino Valkenburg met zijn creatie 'A star in heaven'.

Tweede werd Twan van ’t Klooster van Plaza Arrival 3 uit Hoofddorp met 'Royal Dutch'. De derde plaats was voor OLien van Nielen van Dakota’s Bar&Restaurant uit Amstelveen met 'Hollands Glorie'.

Er waren in totaal 24 deelnemers.

De wedstrijden
De drie wedstrijden onder de noemer 'De Lekkerste wedstrijden' worden al 27 jaar georganiseerd ('Lekkerste Broodje Catering' 26 jaar) in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Het doel is professionaliteit en vakkundigheid aantonen bij horeca- of cateringmedewerkers en het stimuleren van creativiteit en inventiviteit bij het samenstellen van een warm of koud broodje.

De jury
De totale jury voor de drie wedstrijden bestond uit: Jos van Alphen (KHN-sectorvoorzitter Fastservice), Alfred Verhagen (marketing manager Koppert Cress), Alan Campbell (manager Duurzaam DEPA), Arjen Broekman (Meest Markante Horecaondernemer 2009), Helma Kleijweg (eigenaresse Onder de pannen, winnaar Aller-lekkerste Broodje van Nederland), Agnes Leewis (marketing manager Nederlands Visbureau), Bob Hutten (directeur Hutten Exclusieve Catering) en Cora van Mora (televisiebekendheid).
 

Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.