De workshops en masterclasses van de Gilden Academie vallen in goede aarde - alleen die voor gastvrijheidsmensen nog niet zo.
De Gilden Academie startte eind 2008 op initiatief van het Koksgilde en Gastvrijheidsgilde. In 2009 namen vijfhonderdveertig vakmensen deel aan de workshops en masterclasses.
Schot in de roos
Jac Wezenbeek, voorzitter van de stichting Gilden Academie: "Het is duidelijk dat de academie een schot in de roos is. Veel vakmensen willen iets bijleren wat niet al te veel tijd en geld kost. We hebben dat voor de start goed onderzocht bij de leden van de beide gilden."
Sterrenchefs
Penningmeester Hans Kerssemaker zegt dat ze nog wel aan het experimenteren zijn met wat voor vakmensen de meest interessante opzet is. "In het voorjaar van 2010 hebben we masterclasses bij in de bedrijven van een aantal sterrenchefs gehouden, zoals bij Jilt Cazemir van De Vlindertuin in Zuidlaren, Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Okura Amsterdam, Lucas Rive en Stefan Sprang in Aan de Poel in Amstelveen en Margot Reuten en Petro Kools in Da Vinci in Maasbracht."
"Die zaten binnen enkele weken vol. Deze aanpak is dus een schot in de roos. In andermans keuken kijken en tegelijkertijd een workshop van topvakmensen krijgen, dat blijkt dus een goede formule te zijn."
Gastvrijheid
Toch valt het Wezenbeek op dat de workshops voor de gastvrijheidsmensen, 'hoe interessant we die ook maken qua onderwerp', niet erg goed bezocht worden. "Dat vinden we jammer, juist omdat ik zelf vind dat er op dit gebied nog veel te winnen is in horecabedrijven. Kennelijk moeten we daar nog een aansprekende formule voor bedenken."
In het najaar gaan weer nieuwe worshops en masterclasses van start.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

