Simon Veldboer van horecagroothandel Veldboer-Eenhoorn in Zwaag is de eerste winnaar van de verkiezing Bio-Ondernemer van de Maand.
De verkiezing is een nieuwe activiteit van Noordhollandsegrond, de campagne van de provincie Noord-Holland om biologisch eten op de kaart van de horeca te zetten. Hiervoor wordt nu elke maand dé bio-ondernemer gekozen, een ondernemer die het verschil maakt in het biologische veld.
Veldboer
Veldboer is mede-eigenaar van Veldboer-Eenhoorn en werd bij de campagne Noordhollandsegrond betrokken door Jurrian Berkhout, manager van restaurant De Keizerskroon in Hoorn.
Inmiddels hebben de eerste West-Friese producten hun weg via Veldboer-Eenhoorn naar de horeca gevonden. Wat Veldboer betreft slechts het begin van nog veel meer.
Zaaiweek
Met de verkiezing wil Noordhollandsegrond onder andere de aandacht vestigen op de aankomende Zaaiweek van Heerlijk Noord-Holland, van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april, waarin restaurants verspreid door Noord-Holland een speciaal 'Heerlijk Noord-Holland Lentemenu' zullen serveren.
Daarin is dan een hoofdrol weggelegd voor biologische streekproducten.
Kookworkshops
Ten slotte houden sterrenkoks Michel van der Kroft en Lucas Rive maandag 29 maart kookworkshops met regionaal-biologische producten van Noord-Hollandse grond. De workshops vinden plaats op een beurs van Veldboer-Eenhoorn die gratis toegankelijk is voor horecaprofessionals.
---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

