Hotel-restaurant Veldenbos in Nunspeet heeft als eerste (en nieuwste) Euro-Toquesrestaurant het MSC-certificaat ontvangen.
Het Marine Stewardship Council (MSC) is een wereldwijd geaccepteerd label voor duurzame visserij.
Viering
De viering voor het horen bij Euro-Toques en het krijgen van het MSC-certificaat, vond plaats op maandag 2 novmeber. Aanwezig waren de Nunspeetse burgemeester Van Hemmen en Fred Dijsselbloem, voorzitter van Euro-Toques Nederland.
Geschiedenis
De burgemeester betoogde in zijn speech dat deze dag niet alleen voor Veldenbos geschiedenis schreef, maar voor heel Nunspeet en omgeving. "Het Euro-Toquesschild aan de gevel geeft een signaal over de ambachtelijke kwaliteit van dit smulpaleisje in een van de meest natuurrijke gebieden van ons land."
Chef-kok Bart van Lierop bereidde daarna onder andere een MSC-gecertificeerd Albacore-tonijngerecht met mierikswortelcrème.
Maître sabreur
Horecaondernemer Wim Wamelink en gastvrouw Yvonne Wamelink werden deze dag ook officieel maître sabreur, daarbij terzijde gestaan door Daam Scharloo, ambassadeur van Nederland van de Confrérie du Sabre d’Or (afbeelding).
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

