In de Cruise Terminal Rotterdam is op dinsdag 5 en woensdag 6 april weer het Venuez Hospitality & Style Event. Op deze vakbeurs worden traditiegetrouw de laatste horecatrends gepresenteerd. Verder spreken gastsprekers onder andere over social design en slim ondernemen.
Venuez is een ontmoetingsplek voor ondernemers, managers en creatievelingen in de hospitalityindustrie. Het vakevenement richt zich vooral op de horecagelegenheden van de toekomst.
Wonderbar
In 2011 is de Wonderbar terug van weggeweest. Het thema - dit jaar is dat 'gast.vrij'. - is meestal een voorbode van een trend die niet veel later in de echte horeca is terug te vinden. "De Wonderbar is als het ware een onderzoek naar een autonome invulling van hospitality, als superlatief van de huidige trend authenticiteit", aldus een woordvoerder.
"Een authentiek concept is een ontwikkeling van deze tijd, een hang naar echtheid en polderromantiek. Autonomiteit gaat nog een stapje verder. Iets wat per definitie scheppend en vernieuwend is, is automatisch echter."
Gastsprekers
Op Venuez zijn ook diverse gastsprekers. Zo spreekt Hans Vugts van Casa400, een Amsterdams concept dat een hotelfunctie combineert met studentenhuisvesting, over social design in de horeca.
"Dit is ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen op sociaal vlak, iets waar de horeca op een creatieve wijze op in kan spelen."
Slim ondernemen
Een andere discussie gaat over slim ondernemen waarbij partijen als bank, brouwer, vastgoedbeheerder, ondernemer en jurist met elkaar in gesprek gaan over hoe een horecazaak in deze economisch slechte tijd een financiering kan krijgen.
Verder spreken concept- en eetontwerper Annelies Hermsen, Paul Linse van Studio Linse en Bert Dijkstra van Shop Around.
Beursvloer
Op de beursvloer worden ook talloze trends vertoond. Op interieurgebied is er aandacht voor nieuwe designers en vormgevers. Zo wordt het het winnende barontwerp van de Satelliet Design Challenge gepresenteerd, een ontwerpwedstrijd voor (pas afgestudeerde) studenten van designgerelateerde opleidingen.
Cocktails
Op drankgebied presenteren deze editie veel 'boetiek-' en recent gelanceerde drankmerken zich op de beursvloer. In de Cocktail Showbar van Bartender Network onder leiding van Ricardo Sporkslede overheerst de undergroundtrend. Dit jaar ligt de focus op lokaal talent.
Ten slotte is Jeroen Veldkamp terug met zijn coffeelab. Hier vindt de Coffee in Good Spirits-competitie plaats, een strijd tussen barista’s en bartenders die koffie-drankcombinaties creëren.
Registreren
Professionals kunnen zich kosteloos als bezoeker registreren via de website.
Twitter-account Proost!
Facebook-pagina Proost!
Hyves-account Proost!
Gratis horecanieuwsbrief Proost!

