Branchenieuws

Verburgt bezoekt duurzame cafetaria

'Natuurlijk Smullen' in Amsterdam, de eerste cafetaria die uitsluitend biologische producten verkoopt, krijgt bezoek van minster Gerda Verburg.

Dit in het kader van de 'Duurzaam-Voedsel-Tour' die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) organiseert. De tour die plaatsvindt op donderdag 4 februari richt zich op goede voorbeelden van duurzaam voedsel.

Vleesvervangers

Bij 'Natuurlijk Smullen', dat ook vegetarische snacks verkoopt, vertelt Verburg over haar plannen ten aanzien van vleesvervangers en presenteert ze verschillende voorbeeldprojecten van het zogeheten 'tussensegment' (tussen gangbaar en biologisch in).

Gehaktbal

Ook vindt in het fastservicebedrijf een smaaktest plaats met ondermeer een gehaktbal die voor twintig procent uit plantaardige vezels bestaat maar voor honderd procent naar vlees smaakt, aldus het ministerie.

De vezels zijn gefabriceerd door Meatless, die in het verleden voor onderzoek geld kreeg LNV.

Kliekjes
Na een stop bij een supermarkt in Leidschendam, gaat de minister op bezoek bij een gezin met twee kinderen. Daar zullen ze onder leiding van kok Pierre Wind een maaltijd produceren van de kliekjes van de afgelopen week.

Dit omdat consumenten jaarlijks voor 1,6 miljard euro aan voedsel weggooien.

Netwerkborrel
De dag wordt afgesloten met een duurzame netwerkborrel waar Katja Gruijters de proeverij 'Mooi van nature' presenteert. Gruijters ziet de natuur als grote inspiratiebron om oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken zoals de voedselverspilling in restaurants, supermarkten, huishoudens en de industrie.

Verburg sluit de dag af met een terugblik en door te vertellen welke ambities zij op korte termijn heeft met duurzaam voedsel. Daarbij gaat ze een miljoen euro ter beschikking stellen aan een nieuw onderzoeksproject.

---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.