Branchenieuws

Vernieuwde opzet festival 'Dordt op je bord'

'Dordt op je bord' in Dordrecht heeft dit jaar een vernieuwde opzet, maar focust zich nog altijd op eerlijk, culinair genieten.

(Photo: Elvinstar, iStockphoto)

Het culinaire festival is dit jaar van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus en vindt voor het eerst plaats in Park Merwestein, dat 125 jaar bestaat. Naast de culinaire bijdrage van de deelnemende restaurants, is er dit jaar ook veel entertainment en de eerste landelijke verkiezing van Connaisseur en Vin.

Restaurants
In de eerste plaats kunnen de bezoekers zich dus hapjes laten voorschotelen door de deelnemende restaurants: Yama Yama, Visrestaurant Marktzicht, Veerhuis, Grand Café Dordts Genoegen, Tapasbar Miro, Delicees Restaurant en catering, Sucade, IJssalon Talamini, Bistro de Lachende Gans en Bellevue Groothoofd Hotel Culinair.

Fairtrade
Bij dit alles spelen Fairtrade-producten ook een rol. 'Dordt op je bord' doet namelijk actief mee aan de actie van de gemeente Dordrecht om de Fairtrade-gemeente van Nederland te worden.

Connaisseur en Vin
Tevens vindt tijdens 'Dordt op je bord' de eerste landelijke verkiezing van Connaisseur en Vin plaats, een wedstrijd van Stichting Stapel op Wijn. Gedurende een aantal proefsessies op het evenement wordt dan de beste amateurwijnproever van Nederland gekozen.

Alle activiteiten worden omlijst door entertainment in de vorm van onder andere loungemuziek, lopende acts, muzikanten, een gospelkoor, 'ready steady cook'.

Twitter-account Dordt op je bord.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.