Richard van Oostenbrugge en Stephan van Tilburg zijn toegetreden tot het culinaire team van Hotel de l'Europe in Amsterdam.
Van Oostenbrugge (afbeelding) is de nieuwe executive chef van de restaurants, Van Tilburg is gestart als f&b-director. Hotel de l'Europe ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing.
In februari 2011 staat de soft-opening gepland met een compleet nieuw f&b-concept onder leiding van Van Oostenbrugge en Van Tilburg.
Nieuw concept
Het nieuwe concept bestaat uit Restaurant Bord'Eau, de Hoofdstad Brasserie met terras aan de Amstel, de Promenade en Freddy's Bar. Restaurant Bord'Eau is de luxe, gastronomische variant en biedt de klassiek Franse keuken met creatieve, eigentijdse invloeden.
De Hoofdstad Brasserie is een informele, modern Nederlandse brasserie met internationale allure en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Promenade
Bij binnenkomst van het hotel is er gelijk zicht op de Promenade. Dit moet een trendy, stijlvolle interpretatie zijn van Britse theesalons en cocktaillounges.
Freddy's Bar, met een eigen ingang aan de Nieuwe Doelenstraat, is een authentiek 'Oud-Amsterdamsche' bar vernoemd naar de wereldberoemde bierbrouwer Freddy Heineken.
Van Oostenbrugge
Van Oostenbrugge was hiervoor twee jaar werkzaam bij Restaurant Envy in Amsterdam en deed ervaring op in Gstaad bij onder andere de restaurants van Grand Hotel Park. Van Oostenbrugge wordt geassisteerd door Thomas Groot.
Van Oostenbrugge is erg enthousiast over de overstap naar Hotel de l'Europe. "Er is veel ruimte voor mijn persoonlijke interpretatie van dineren. Het is altijd een droom geweest om verschillende keukens te leiden."
Van Tilburg
Stephan van Tilburg is tevens enthousiast over zijn nieuwe aanstelling. "Ik zie het als een enorme uitdaging om een geheel nieuw concept uit te werken voor de restaurants van het hotel.
Van Tilburg was onder andere werkzaam bij St. Regis in Singapore en Waldorf Astoria in New York.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

