De horeca in Breda wordt dit jaar, zo voor carnaval, in principe niet gecontroleerd door de brandweer. Reden hiervoor is het logboek dat ruim tweehonderdvijftig ondernemers vorig jaar kregen, waarin moet worden bijgehouden hoe het met de brandveiligheid staat.
Dat schrijft BredaVandaag. Acht jaar lang werd de horeca intensief gecontroleerd door de brandweer; tot vorig jaar de logboeken werden uitgedeeld. Daarin houdt de ondernemer bij hoe de zaken ervoor staan wat betreft (nood)verlichting, brandblussers, personeelsinstructies en de bereikbaarheid van nooduitgangen.
Controle
Binnenkort gaat de brandweer langs een honderdtal cafés om te controleren of de logboeken goed zijn ingevuld. Dan gaat de aandacht niet naar de zaak, maar puur en alleen naar het logboek.
Goed niveau
"In Breda blijkt het veiligheidsniveau goed te zijn", zegt Charles Meijer, sectorhoofd Risico Beheersing van het cluster Breda. "We zijn daarom afgestapt van het repressief en intensief controleren op brandveiligheid in de horeca."
Service
Meijer legt het logboek uit als 'een stukje service van de brandweer'. "Als het logboek volledig en naar waarheid is ingevuld, dan is het prima. Bij bedrijven die vaker in de fout zijn gegaan nemen we nog wel een kijkje."
Bron: BredaVandaag.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine

