Branchenieuws

Vierdaagsearrangement ster(ren)restaurants

De restaurants De Bokkedoorns (**), Merlet (*) en De Librije (***) hebben een 'verwenvierdaagse' voor gasten samengesteld.

(Photo: Elvinstar, iStockphoto)

Het gaat om een culinaire ontdekkingsreis van vier dagen waarbij gasten alledrie de ster(ren)restaurants aandoen en overnachten in de bijbehorende hotels.

De Bokkedoorns
De vierdaagse start bij De Bokkedoorns in Overveen. Daar krijgt de gast een glas champagne, amuses, een vijfgangenlunch inclusief begeleidende wijnen en mokka met zoete lekkernijen.

Merlet
Daarna vertrekt de gast - rechtstreeks of via een toeristische route - naar Merlet in Schoorl. Daar wordt hij ontvangen met een glas Chassagne Montrachet en overnacht hij in een suite.

De daaropvolgende ochtend krijgt hij een uitgebreid ontbijt en kan hij vervolgens het kunstenaarsdorp Bergen, Egmond en het strand verkennen. Hiervoor zijn fietsen beschikbaar.

In de avond is er een tafel gereserveerd in het restaurant voor een vijfgangendiner, wijnarrangement en afsluitend kopje koffie met friandises. De overnachting is in dezelfde suite.

De Librije
De dag daarna vertrekt de gast naar Librije's Hotel in Zwolle, het kleinste vijfsterrenhotel van Nederland. Na champagne en een introductie in de juniorsuite, kan hij de stad verkennen.

's Avonds krijgt de gast een achtgangenmenu met champagneaperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffieservies met zoetigheden bij restaurant De Librije. Hij overnacht vervolgens in de juniorsuite. De ochtend erna wacht de gast een uitgebreid ontbijt bij Librije's Zusje, het restaurant van Librije's Hotel.

Hierna staat de auto van de gast voor hem klaar om huiswaarts te keren.

Boekje
"Als handreiking aan de gasten is een handzaam boekje samengesteld met toeristische routes naar de restaurants en leuke tips voor onderweg", aldus Martin van Bourgonje van Merlet.

Praktisch
Het vierdaagsearrangement is te boeken van van juni tot half december 2010 (met uitzondering van 18 juli tot 9 augustus 2010). De kosten zijn 899 euro per persoon. Reserveren kan bij Restaurant Hotel Merlet (072-5093644).

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.