Branchenieuws

Vijf brouwers in race voor Held van de Smaak

Als onderdeel van de landelijke Week van de Smaak, die dit jaar van 20 tot en met 27 september plaatsvindt, zijn vijf Brabantse brouwers genomineerd voor de titel Held van de Smaak. Eén van hen vertegenwoordigt de provincie tijdens de landelijke verkiezingen op 20 september. 

Een Held van de Smaak is iemand die, tegen de stroom van massaproductie in, een mooi product blijft maken. Ambachtelijk, streekgebonden, van het seizoen en natuurzuiver. Het thema van dit jaar is ambachtelijke en streekgebonden bieren. Bier is van oudsher een ambachtelijk product met een grote diversiteit aan smaken. De laatste tijd zien we een opleving van kleine, ambachtelijke brouwers en nieuwe streekbieren. De Brabantse vakjury kiest tijdens een proeverij op 6 juli de Brabantse Held van de Smaak uit de volgende brouwerijen:

1. Café Restaurant Brouwerij de Beyerd uit Breda
2. Stadsbrouwerij Van Kollenburg uit ‘s-Hertogenbosch
3. Brouwerij Oirschots Bier uit Oirschot
4. Bierbrouwerij De Koningshoeven uit Berkel-Enschot
5. Bierbrouwer Sint Servattumus uit Schijndel

Hij of zij vertegenwoordigt de provincie bij de landelijke verkiezing door een vak- en publieksjury op 20 september in Amsterdam. Dan start de landelijke Week van de Smaak. De Held van de Smaak verkiezing in Brabant wordt ondersteund door de Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant en de Provincie Noord–Brabant.