Branchenieuws

Vinoloog Robèrt Verweij start biercursus

TV-kok en vinoloog Robèrt Verweij verzorgt vanaf november 2010 naast zijn wijn- en kaascursus ook de biercursus. Doel is om de kennis over bier te vergroten en de Nederlander trotser te maken op de bieren die in dit land worden gebrouwen. Ze is bedoeld voor bierliefhebbers en horeca- of winkelpersoneel.


De basis van de cursus is theoretische kennis onder andere over de geschiedenis van bier, grondstoffen, bierbereiding, bierstijlen, pilsener, witbier, bokbier, trappistenbier, abdijbier en bieren per land.

Daarnaast is er veel aandacht voor bier proeven en vergelijken. Per avond worden tien bieren geproefd.

SVH Bierbrevet
De biercursus beslaat twee avonden, een vooropleiding is niet nodig. De cursisten worden opgeleid voor het officiële examen aan de Wijnacademie. De geslaagde bierliefhebbers ontvangen het SVH Bierbrevet.

Aan de cursus is ook een website gekoppeld.

Praktisch
De biercursus wordt verzorgd in het wijnlokaal van kookstudio Culinair Centrum Beverwijk in Beverwijk. De kosten zijn 135 euro (inclusief lesboek 'De Drankenwereld' van Michel van Tuil).


Proost! Magazine nu ook op Hyves!
Ook
onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.
Twitter-account Proost!
Magazine
Horeca
Entree
.