Chef-kok Hein Vissers en leerling-kok Robbert van Holten van restaurant de Verdraagzaamheid in Zaltbommel zijn maandag 12 januari uitgeroepen tot Nationaal Kampioen Leermeester-leerling.
Dit gebeurde tijdens de eerste dag van de Horecava in de Amsterdam RAI in het kader van het Nationaal Kampioenschap Horeca. In totaal streden tien leermeesters met hun leerlingen om deze titel.
De koppels dienden ter plekke een driegangendiner te bereiden met een amuse, waarbij voor een deel gebruik gemaakt moest worden van voorbereide producten die door Nestlé Professional beschikbaar waren gesteld.
Opdracht
De precieze opdracht was: een amuse van bladerdeeg, een voorgerecht van drie soorten zeevis, een bereiding van lamsvlees en een fantasie van zuivel en fruit.
Gouden Koksmes
De twee kampioenen ontvingen het Gouden Koksmes en messenkoffer van Wüsthof, een beker en gouden medaille met geldprijs van 750 euro van het Koksgilde én een cadeaucheque van de Horecava.
Bijna eerste
De tweede plaats was voor leermeester Dave Wijnschenk en leerling-kok Friso van der Vijver van Crowne Plaza Schiphol; de derde plaats was voor leermeester Martin Bruins en leerling-kok Simon Groeneveld van Steigenberger Kurhaus Hotel.
De wedstrijd werd georganiseerd door het Koksgilde in samenwerking met de Horecava.

