Branchenieuws

Voedingsmiddelen en dranken op SIAL 2010

In Parijs is van zondag 17 tot en met donderdag 21 oktober SIAL 2010, de vakbeurs voor voedingsmiddelen en dranken.

Deze beurs is geschikt voor inkopers die op zoek zijn naar Franse en internationale leveranciers en zakenpartners.

Innovatie

Traditiegetrouw besteedt de SIAL 2010 speciale aandacht aan innovatie:
* Het Trends & Innovations Forum biedt een overzicht aan innovatieve producten en nieuwe consumptietrends, geselecteerd door een jury van specialisten.
* Food Design presenteert de laatste concepten door jonge ontwerpers van de ESAD (Hogeschool voor Kunst en Design) in Reims.
* De Cuisine du SIAL is de beursruimte waar gastronomische creativiteit naar voren wordt gebracht in de vorm van demonstraties en proeverijen.
* In de ruimte Nutrition & Health vinden verschillende conferenties plaats over de internationale toekomstperspectieven voor voeding & gezondheid.
* In het Wijn Innovatie Forum informeren gerenommeerde wijnhuizen en merken over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van marketing in de wijnsector.
* De SIAL d’Or beloont de meest succesvolle productintroducties uit dertig landen.

Hoogtepunten
Andere hoogtepunten van de SIAL 2010 zijn:
* In-Store Services & Solutions, is een ruimte gewijd aan productpresentaties voor de verkoop, waar de laatste trends, hulpmiddelen en oplossingen voor de voedingsmiddelensector worden neergezet.
* Wine by SIAL: de wijnsector van de SIAL wordt dit jaar uitgebreid met een speciale bezoekroute voor informatie en wijnproeverijen, gebaseerd op vier essentiële inkoopregels voor wijnspecialisten.
* De ruimte Nutrition & Health besteedt speciale aandacht aan gezondheidsaspecten van voedingsmiddelen, en biedt naast het congres- en debatprogramma, een speciale bezoekroute naar de stands van exposanten met deze producten.
* Duurzame ontwikkeling op de SIAL: een speciale ruimte van de SIAL is gewijd aan duurzame ontwikkeling in de voedingsmiddelenbranche.
* Delicatessen: een speciale selectie van zeldzame en originele delicatessen wordt dit jaar gepresenteerd op de SIAL.
* De Cuisine du SIAL breidt uit. Naast de demonstratieruimte, vinden bezoekers een ruimte voor zakenpartners, een viplounge, een Culinaire Bibliotheek en afspraken met experts van de cateringsector.
* Verbeterde faciliteiten. Voor een efficiënter en comfortabeler beursbezoek, brengt de SIAL 2010 verschillende verbeteringen aan zoals meer shuttlediensten en nieuwe restaurants.

IPA/IN-FOOD
De SIAL vindt tegelijkertijd en op dezelfde locatie plaats als de IPA, de internationale vakbeurs voor voedingsmiddelentechnologie, en de IN-FOOD, het evenement voor ingrediënten en halffabrikaten en toelevering voor de voedingsmiddelenindustrie.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.