Branchenieuws

Voorbeeldfunctie profkoks op FoodLovers

In Andelst is zaterdag 15 en zondag 16 mei het FoodLovers Festival. Een nieuw evenement waar professionele koks en sommeliers laten zien 'hoe het moet'.

Het festival is dan ook bedoeld om thuiskoks en fijnproevers te inspireren met lekker en vernieuwend eten en drinken. Centraal staat een groot kookeiland waar koks op interactieve wijze hun kunsten voor het publiek vertonen.

Ze gebruiken pure ingrediënten en geven extra aandacht aan biologisch geteelde groenten en fruit, aan seizoensproducten en aan 'vergeten' groenten van eigen bodem.

Workshops
Op het FoodLovers Festival geven professionele koks workshops en zijn er wijn- en biertips van sommeliers. Daarnaast presenteert Ramon Beuk zijn nieuwe concept Food Emotions. Zijn boek 'Wat van fair komt...' kreeg in 2009 de publieksprijs in de wedstrijd 'Kookboek van het Jaar'.
 
Ook geeft 'de vegetarische kok' Andy McDonald vier workshops over koken met sojaproducten.

Overig
Het culinaire geheel wordt muzikaal ondersteund door singer-songwriters en de FoodLovers Party met bekende dj's. Tevens is er op de zondag een kinderkookworkshop.

Ten slotte kan er op het FoodLovers Festival 2010 een biologische appelboom geadopteerd worden.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.