Magda Berman en Jeannine Sok hebben het boek 'Welkom! Gastvrijheid, de sleutel tot succes' geschreven.
Veel gasten ergeren zich aan het dikwijls respectloze gedrag van horecapersoneel en voelen geen greintje gastvrijheid, concluderen de auteurs. In het naslagwerk geven Berman en Sok horecapersoneel en –ondernemers tips en adviezen over gastvrijheid.
Hoe het zonder moeite beter kan, met als doel hierin succesvol te zijn - van cafetaria om de hoek tot sterrenrestaurant.
Interviews
In het naslagwerk staan alle onderwerpen die bij gastvrijheid van essentieel belang zijn, zoals goede omgangsvormen, gastenpsychologie, sociale vaardigheden, de gastvrijheidformule en de top tien van gastvrijheid.
Ook staan er interviews in met onder meer Thérèse Boer, Didi Whitlau, Hajé de Jager, Ben Francooy, Roberto Payer, Dries van der Vossen, John Beeren en Ton Ververs.
De auteurs
Magda Berman houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met etiquette en heeft er 7 boeken over geschreven. Ze geeft trainingen/workshops over dit onderwerp en begeleidt etiquettediners. Daarnaast heeft ze de Hoffelijkheidsprijs in het leven geroepen: een landelijke prijs voor mensen die hoffelijkheid, normen en waarden hoog in het vaandel hebben staan.
Jeannine Sok heeft gastvrijheid met de paplepel ingegoten gekregen omdat haar ouders een eigen horecabedrijf hadden. Tijdens en na haar studie werkte ze in verschillende horecabedrijven en voor de horecabond. Sinds enige tijd heeft ze haar eigen bedrijf en geeft ze training en advies in gastvrijheid en commerciële communicatie.
Boekinformatie
Welkom! Gastvrijheid de sleutel tot succes. ISBN: 9789043912990. Auteurs: Magda Berman en Jeannine Sok. Verkoopprijs 12,50 euro. Uitgeverij Kosmos.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

