Branchenieuws

Wereldrecord: grootste fruit de mer

Zondag 26 juni heeft Guinness World Records het certificaat overhandigd voor het Guinness World Record Fruit de Mer.

Het certificaat werd overhandigd aan Floris-Jan Zwaag, directeur hotels & restaurants ss Rotterdam en Marcel van Breda, directeur Schmidt Zeevis Rotterdam. Zij gaven alle eer door aan Erik Troost, food & beverage manager ss Rotterdam en Wichert Steller, operationeel manager bij Schmidt Zeevis), die met hun teams een topprestatie hebben geleverd.

Werelrecord
Een nieuw wereldrecord is nu gevestigd  >1958 kg en 80 m2 oppervlakte. Er waren meer dan duizend gasten aan boord, die de avond van hun leven meemaakten. Een etagere van zes meter hoog met drie plateaus stond in het zwembad op het achterdek van de ss Rotterdam. Volgeladen  met een zeer gevarieerde fruits de mer. Er waren  51 varianten schaal- en schelpdieren  te verorberen.

Startschot
Inge de Bruijn heeft de opening verricht door het startschot te lossen. De scheepshoorn nam het over en de duizenden ballonnen, die de fruits de mer even moesten verstoppen, gingen de lucht in.