Marco Westmaas van Hotel Elzenduin in Ter Heijde aan Zee heeft zaterdag 16 mei, met hulp van horecastudenten, de grootste pan soep ooit bereid.
De recordpoging heeft Westmaas een vermelding in het Guiness Book of Records opgeleverd. Voor de pan soep werden 12.000 kilo komkommers, 7.500 kilo tomaten, 450 kilo paprika's en 825 kilo uien gebruikt.
Westmaas werd geholpen door studenten van het ROC Mondriaan. De groenten waren aangeleverd door het bedrijfsleven en de tuinbouwsector in het Westland.
Uitdelen
De soep werd verdeeld onder bezoekers van de open dag van Agri Business Centrum Westland, waar de recordpoging plaatsvond. Wat overbleef werd gedoneerd aan de Voedselbank Rotterdam.
De chef-kok verbrak het record van 25.000 liter soep. De recordpoging was een initiatief van DENK Communicatie. Op de afbeelding keuren Westmaas en zijn executive chef Thomas Diepersloot de soep.
Bronnen: Zestz en ABC Westland.

